دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ |۱۶ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 18, 2024
کد خبر: 1202893
۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۹
نشست فاطمی

حوزه / استاد حوزه علمیه خواهران استان مرکزی گفت: خطبه فدکیه از جهت فصاحت، بلاغت و اعجاز در حدی است که از سرمایه‌های تاریخی و از نفیس‌ترین میراث‌های دینی معرفی شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک، به همت معاون فرهنگی مدرسه علمیه الزهرا(س) نشست فاطمی با شرحی بر خطبه فدکیه امروز با سخنرانی خانم زهرا خلجی در مدرسه علمیه الزهرا(س) اراک برگزار شد.

خلجی در ابتدا طلاب را به پیروی کردن از سیره حضرت زهرا(س) توصیه کرد و در ادامه به شرح خطبه فدکیه پرداخت و اظهار داشت: بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) شرایط جهان اسلام دگرگون شد و با ایجاد سقیفه موضوع خلافت مورد هدف قرار گرفت، با به خلافت رسیدن ابوبکر خیلی از امور تغییر کرد از جمله اینکه با استناد به حدیثی تحریف شده از سوی رسول خدا(ص) که انبیاء ارث نمی‌برند، دهکده فدک که هدیه پیامبر(ص) به حضرت زهرا(س) بود را به نفع بیت المال مصادره کرد.

وی گفت: فدک یکی از دهکده‌های آباد حاصل خیز نزدیک خیبر بود که بعدها به دست مسلمین فتح شد و قدرت یهود در هم شکست، ساکنان فدک تسلیم شدند و در برابر پیامبر متعهد شدند که نیمی از باغ‌های خود را به حضرت واگذار کنند، پیامبر در زمان حیات خود فدک را به حضرت زهرا(س) هدیه کردند و ارث نبود.

استاد حوزه خاطرنشان کرد: حضرت در این خطبه بر ایجاد وحدت در جامعه اسلامی و دوری از تفرقه و نفاق، پذیرش ولایت اهل بیت(ع) تاکید کردند، این خطبه همچنین نه تنها مسئله فدک را به خوبی و حق اهل بیت(ع) در آن را به روشنی اثبات می‌کند، بلکه معارفی در زمینه‌های توحید، معاد، نبوت و بعثت پیامبر اکرم(ص)، عظمت قرآن، فلسفه احکام و غضب ولایت را بیان می‌کند.

وی ابراز کرد: حضرت زهرا(س) در این خطبه به نعمت‌های الهی اشاره نمودند و صفات خداوند را بیان کردند، همچنین بعد از یادآوری عظمت مقام پیامبر(ص)، پیرامون بزرگی و عظمت قرآن سخن گفتند و جایگاه مهم آن را در باور داشت اسلامی یاد آور شدند.

خلجی خاطرنشان کرد: خطبه فدک از جهت فصاحت، بلاغت و اعجاز در حدی است که از سرمایه‌های تاریخی و از نفیس‌ترین میراث‌های دینی معرفی شده است.

وی همچنین کتاب «شرح خطبه حضرت زهرا(س)» از آیت الله سید عزالدین حسینی زنجانی را معرفی کرد.

انتهای پیام. /

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha